П’ятниця, 29 Березня, 2024

Інтрига триває: чи відбудуться сьогодні дебати Порошенка та Зеленського?

Сьогодні вся країна знаходиться в очікуванні двобою між двома кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком. Тож о 19: 00 на стадіоні НСК «Олімпійський» очікуються дебати відомого актора та бізнесмена та нині діючого президента, повідомляє nv.ua, інформує сайт про політичні події Уes-chernivtsi.com.

Нагадаємо, що після першого туру президентських виборів в Україні, які відбулися 31-го березня, Зеленський і Порошенко вийшли до другого туру виборів президента, набравши відповідно 30,24% і 15,95% голосів виборців. Тож ці два кандидати стали головними претендентами на президентське крісло. Після того, як Зеленський набрав вдвічі більше за Порошенка голосів, почалося «з’ясування стосунків» між двома кандидатами у пресі. 

Кандидати записували ролики та викликали по-черзі один одного на дебати. При чому Порошенко наполягав на тому, щоб Зеленський прийшов поспілкуватися з ним саме 14-го квітня, але Зеленський не прийшов, тому Порошенко поспілкувався з людьми та своїми прихильниками. А от Зеленський закликав прийти Порошенка на дебати все ж 19-го квітня і позмагатися у красномовстві з ним на НСК «Олімпійський». Тож на стадіоні триває підготовка до дебатів, але найцікавіше, що так і невідомо чи вони справді відбудуться. Що ж, будемо сподіватися, що політики все дослухаються до думки народу, адже дослідження показали 40% українців хочуть цих дебатів, бо так і не можуть визначитися за кого ж голосувати.

Якщо один з кандидатів на пост президента через певну причину відмовиться взяти участь в теледебатах 19 квітня, то весь час ефіру нададуть іншому кандидату для проведення передвиборної агітації. Покажуть дебати на телеканалі UA: Суспільне і послухати спілкування між опонентами можна буде на UA: Українське радіо.

Дебати проводяться за кошти держбюджету. Одна година вартує 5 млн. 767 тисяч гривень за умови, що з’являться обидва кандидати. Таку суму виділив на дебати Національної громадської телерадіокомпанії ЦВК.

.,.,.,.