Вівторок, 19 Березня, 2024

Чернівчанин представлятиме Україну у Раді Європи

Аспірант кафедри Європейського права та порівняльного правознавства юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Віталій Яремчук став обраним делегатом від України до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, пише yes-chernivtsi.com.ua.

Про це повідомляє прес-центр університету на офіційному сайті закладу. Конкурентний відбір молодіжних делегатів був встановлений Радою Європи ще у 2014 році та має на меті залучити активну молодь держав-членів до дискусій та участі у засіданнях Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Отримання щорічного мандату молодіжного делегата означає прийняття активної участі української делегації на 38-му та 39-му засіданнях і реалізацію власного проекту на місцевому чи регіональному рівнях під егідою Конгресу.

Попередні перемоги

яремчук

Переможець конкурсу від України каже, що його обрали делегатом уже вдруге. Це означає, що хлопець виправдав надії, покладені на нього виборчою комісією, не посоромив свою країну в очах інших делегатів і чудово впорався із завданнями, що виникали по мірі його членства у Раді Європи.

Віталій Яремчук говорить про велику честь представляти Україну на найбільших політичних аренах світу. Причому цієї честі його удостоїли вже вдруге, що вдвічі приємно молодому чернівчанину. У 2018 році він очолював нашу державну делегацію в Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Важко уявити кращої перспективи для розвитку і кар’єрного зросту для нашої молоді, адже відкриваються неймовірні шляхи самовдосконалення і реалізації будь-яких задуманих проектів. Рада Європи – найбільша міжнародна організація. На сесіях Конгресу будуть обговорювати можливості для покращення прийняття рішень молодими людьми та досягнення цілей сталого розвитку.

На думку Віталія, фраза, що молодь – наше майбутнє, звучить вже досить застаріло. Сьогодні, в епоху жвавого еволюціонування цінностей, етичних констант і прагнень, варто говорити, що молоді люди – це наше сьогоднішнє. Вони будують суспільство у країні вже зараз, не звертаючи увагу на можливі негаразди і проблеми у майбутньому.  Незначна зміна формулювання принципово переформатовує зміст сказаного.

На що переможець покладає надії

Будучи делегатом при ООН, Віталій займався юридичними питаннями. Не дивно, ця тема йому близька, адже він вивчає право в університеті у Чернівцях. У рамках цієї події відбувалося багато значущих заходів, які допомагали наближатися до реалізації проектів та обраних шляхів розвитку. Серед них – Світовий економічний саміт в Абу-Дабі та саміт ЮНЕСКО в Сербії. Такий неймовірний досвід допоможе Віталію зараз скерувати всі свої знання і сили, щоб у Раді Європи домогтися для України в цілому і Чернівців зокрема потрібних проектів і планів розвитку.

Віталій Яремчук на перемогу у відборі реагує обережно і лаконічно: успіху завдячує своїй наполегливості, неймовірно великому бажанню вдосконалюватися і вчитися чомусь новому. А також звичці працювати над власними помилками і не опускати руки після невдачі. Проте про майбутні проекти не говорить нічого конкретного, адже поки триває організаційна фаза.

До цього Віталій Яремчук двічі очолював студентський парламент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

.,.,.,.