Вівторок, 19 Березня, 2024

Що зробив Продан з Чернівцями після повалення мера з посади

Чернівчани оцінюють період керування містом нової команди на чолі зі секретарем Василем Проданом неоднозначно. З одного боку, нарешті розпочали ремонт головних магістралей, з іншого – в зимовий період місто ввійшло з розкопаними вулицями, а комунальники не зовсім справляються із прибиранням доріг і тротуарів від снігу. Деталі на yes-chernivtsi.

Згадаймо хронологію подій у Чернівцях

У Чернівцях погану владу змінила ще гірша. Оця негативна селекція є наслідком загальної деградації чернівчан. У місті вже давно зникла еліта. Вона не встояла перед натиском бурхливого часу, в якому ми живемо. Немає еліти наукової, нема культурної, нема і політичної. Ті люди, які зараз займаються тимчасовим оперативним управлінням містом, і ті, хто за це управління бореться, є не елітою, а глибоким і всеохопним проявом кари за гріхи всіх минулих і теперішнього поколінь чернівчан.

Що сталося? Олексій Каспрук і приставлені до нього просто не могли дерибанити місто настільки системно, наскільки воно кармічно заслуговувало. Цю несправедливість виправив шановний Василь Продан зі своєю мафією. Його системний підхід вражає і викликає захоплення. Ще більше викликає захоплення те, як професійно він обдурює своїх опонентів. І, звісно ж, найбільшим успіхом Василя Сафроновича є те, що він зумів розмити майже всі протестні громадські середовища Чернівців. Простіше кажучи, «знайшов підхід» до всіх, хто мав би протестувати проти його синдикатної політики.

По-перше, скомпрометовані були партії і депутати міської ради. Останні отримали частину влади в місті, частину ресурсу для власного самозбагачення та збагачення своїх партійних груп. Але у цього процесу є і зворотний бік. Жодна з партій та місцевих політиків, які пішли у співпрацю з Проданом, не мають шансів зайняти його місце в цій ієрархії. Вони, підписавшись на відсторонення Каспрука, отримали стільки влади, скільки їм її виділив Продан.

продан

Мафія всюди розставила пастки

По-друге, виконком й основні управління ЧМР повністю переорієнтувалися на стиль роботи нового керманича. Всі посади, які мають вплив на перерозподіл ресурсів, віддали «своїм». Але все одно основні питання щодо серйозних сум вирішує дуже невелика група людей.

По-третє, стала очевидною політика зі знищення комунальних підприємств на користь контрольованих приватних фірм. Тепер вони змушені платити щомісячну подать приватним фірмам, пов’язаним з основними політиками. Створюється замкнута система, де факт утримання влади є запорукою поступового, в рамках чинного законодавства виводу капіталу з кишень чернівчан в кишені мафії.

Це було і в питанні компанії управителів, і в питанні прилоткової території, і щодо знищення ЖРЕПів. І чим далі ця замкнута система функціонує, тим скоріше падає капіталізація комунальної сфери зокрема, а, отже, і міста загалом. Тож, міський голова отримає обезкровлені комунальні підприємства і низку монополістів, які реально керуватимуть життєдіяльністю міста. Тобто прізвище нового мера не матиме значення, він відповідатиме перед громадянами за всі проблеми в Чернівцях і не матиме навіть теоретичної можливості їх вирішити, не співпрацюючи з мафією.

Ці процеси перебувають на поверхні, підводних каменів набагато більше. А головне – Василь Сафронович бачить у своїй команді лише людей менш розумних, ніж він. Негативна селекція продовжується в усьому. І на зміну цим хлопцям не прийде краща влада. Містом без еліт будуть правити агресивні популісти і некомпетентні ідіоти.

.,.,.,.