Вівторок, 19 Березня, 2024

Проїзд у тролейбусах подорожчає? Що вирішили на засіданні міської ради

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради досі не прийняв жодного рішення стосовно підвищення вартості проїзду у громадському транспорті, а саме тролейбусах. Вчора, 5 лютого, на засіданні депутати відклали розгляд цього питання на наступну сесію, яка відбудеться наступного вівторка, 11 лютого. Далі на yes-chernivtsi.

Отож нагадаємо читачам, що Чернівецьке тролейбусне управління ратує за підняття ціни на проїзд до 5 грн. Така сума є економічно обґрунтованою, оскільки після перерахування собівартості однієї подорожі на тролейбусі, стало зрозуміло, що мінімальне число становить 6,40 гривень. Тому навіть підняття ціни на 2 грн не дозволить перекрити витрати, проте хоча би дещо зменшить ту суму, яку доведеться докласти з міського бюджету. Що ж до вартості нічного проїзду, її пропонують встановити у межах 10 грн (зараз ціна становить 8 грн за одну поїздку).

Незважаючи на цілком виправдані причини, депутати не змогли дійти спільної думки стосовно цього питання. Зокрема мер Чернівців Олексій Каспрук запропонував фінансовому управлінню й Департаменту житлово-комунального господарства міста доопрацювати клопотання і подати проект щодо запровадження електронних квитків. Хоча це питання вже давно висить замороженим у повітрі, тож немає гарантії, що керівництво досягне одного виваженого рішення тепер.

Чернівчани будуть явно незадоволені, якщо ціни на проїзд підвищать. Населення коментує свій негативізм тими фактами, що той стан тролейбусів і обслуговування, яке надає ЧТУ не відповідає зазначеній ціні. Транспорт знаходиться у неналежному стані, графік руху не налагоджено, відбуваються постійні поломки і протікання під час непогоди тощо. Тож містяни просять спочатку привести громадський транспорт у доцільний стан, а вже тоді підвищувати ціни.

У будь-якому випадку 11 лютого стане відомо, до яких висновків і рішень прийдуть чернівецькі депутати.

.,.,.,.