П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чернівчанка Наталія Гусак стала головою Національної служби здоров’я України (НСЗУ)

17 листопада стало відомо, що на посаду Голови Національної служби здоров’я України призначили чернівчанку Наталію Гусак. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вже представив колективу НСЗУ переможця, розповідає сайт yes-chernivtsi.com.ua. На офіційній фейсбук-сторінці вони опублікували коментар новопризначеної Голови НСЗУ:

«Я – тут, бо прагну працювати у команді нашого Президента, нашого Уряду. Рада долучитися до команди, яка реалізує політику у сфері охорони здоров’я. Переконана, що мій професійний досвід та гасло «Взаємодія заради прориву» дозволять посилити взаємодію НСЗУ з органами місцевого самоврядування та державними інституціями. І це дасть поштовх до подальшого розвитку медичної галузі».

Наталія Гусак обіймала посаду заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації, працювала в медичному напрямку. Також була регіональною координаторкою у Чернівецькій та Івано-Франківських областях з питань підтримки реформи охорони здоров’я.

Відомо, що Наталія Гусак є учасником освітніх програм The Aspen Institute Kyiv/ Аспен Інститут Київ, які спрямовані на розвиток становлення лідерства та можливості створювати культуру діалогу та обмінюватися ідеями.

Нагадуємо, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) – це центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення. На офіційному сайті НСЗУ виокремлено їхні основні функції за програмою медичних гарантій:

  • реалізовувати державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення;
  • виконувати функції замовника медичних послуг та лікарських засобів;
  • вносити на розгляд Міністра охорони здоров’я пропозиції щодо забезпечення формування державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення.

Фото з інтернет-ресурсів 

.,.,.,.