Вівторок, 19 Березня, 2024

Махінації Олексія Каспрука: мер і його кадрова політика

Напередодні виборів міського голови 2015 року Олексій Каспрук був щедрим на різноманітні передвиборчі обіцянки. Зокрема, він обіцяв чернівчанам проводити прозору кадрову політику та консультуватися з ними щодо усіх призначень на посади у Ратуші, проводити відкриті конкурси на посади і призначати на посади професіоналів. Більш детально читайте далі на yes-chernivtsi.

Місця віддають по «дружбі»

Та досить швидко мешканці міста зрозуміли, що ці обіцянки Каспрука виявилися пустопорожнім звуком. А його кадрова політика ґрунтувалася виключно  на кумівстві та партійних квотах і супроводжувалася численними, в тому числі й корупційними, скандалами.

Яскравим прикладом того, як Каспрук плює на свої обіцянки та на своїх виборців, є призначення Ярослава Кушнірика на посаду директора Департаменту житлово-комунального господарства. Замість того, щоб провести відкритий конкурс, у Ратуші вигадали цілу схему, як прилаштувати на місце одного з поплічників Олексія Павловича. Впродовж однієї доби Кушнірика ввели до кадрового резерву, призначили радником міського голови і одразу ж зробили директором Департаменту.

Щоправда, схема виявилася незаконною і це підтвердив Вінницькій апеляційний адміністративний суд, який своїм рішенням визнав незаконним призначення Ярослава та скасував відповідне розпорядження Каспрука. Але великі комбінатори з Ратуші вирішили, що вони найрозумніші, і того ж дня, чисто випадково, Каспрук вирішив перевести Кушнірика на посаду директора Департаменту економіки. Звісно, що про якійсь конкурс та консультації з громадою мова навіть не велася.

Засвітився і партійний бос Каспрука по «Народному фронту» Максим Бурбак у найбільш скандальному кадровому призначенні в Ратуші. Коли на хабарі 230 тисяч гривень взяли посадовця міського управління Сергія Колешню, то депутати почали з’ясовувати, за чиєю ініціативою цей хабарник опинився на посаді. Обізнані люди стверджують, що за Колешню настійливо попросив сам Бурбак.

Зайвим підтвердженням цього є той факт, що Каспрук після гучного затримання зробив вигляд, ніби нічого страшного не сталося і навіть не відсторонив Колешню від виконання службових обов’язків.

кадри

Так продовжується досі

Вплив Бурбака та «Народного фронту» відчувається й в інших кадрових рішеннях у Чернівцях. Так, досить швидко Каспрук призначив начальниками Інспекції з благоустрою та МКП «Реклама» посіпак «Народного фронту» Сергія Обшанського та Тараса Унгуряна. Хоч і без прямої участі мера, але ще двоє його однопартійців Андрій Романчишин та Сергій Лазарєв очолили міський Держгеокадастр та міську Держпродспоживслужбу.

Вершиною ж цього кадрового цинізму від Каспрука став фейковий конкурс з призначення керівника комп’ютерного відділу міської ради. Ще напередодні його проведення всі Чернівці чудово знали, що цю посаду віддадуть протеже Каспрука Тетяні Лебухорській. Як зазначав один з претендентів на цю посаду Андрій Олійник, цього не приховували і члени конкурсної  комісії, які, порушивши низку вимог законодавства, проголосували за ту людину, на яку їм вказали.

Всі ці приклади чітко доводять, що у кадровій політиці Каспрука немає жодного натяку на відкритість, порядність та професіоналізм. Усі посади роздаються в закритому режимі за партійними квотами та принципом особистої відданості меру та його партійним босам.

.,.,.,.