П’ятниця, 29 Березня, 2024

Невже підстава: як депутати голосували за відставку Каспрука

Видання ТВА повідомляє, що існує версія, нібито секретар міського голови Чернівців Василь Продан закликав голосувати депутатів проти Каспрука не просто так. Якщо подивитися останні призначення на «серйозні» посади, то можна зрозуміти певну схему.

Читайте більше новин на сайті «Чернівці-yes».

Нагадаємо, що 26 липня 2018 року депутате Міської Ради Чернівців, а саме 29, проголосували за дострокове припинення повноважень Олексія Каспрука як голови міста. Цим самим влада тимчасово перейшла до головного секретаря міськради до Василя Продана. І, наскільки можна зрозуміти, депутати, що узгодили таке рішення, не лишилися без подарунків.

Газета «Молодий буковинець» повідомляє, що депутати міськради, які підтримали Продана, отримали вакантні посади, а також можливість розпоряджатися комунальною власністю міста Чернівці.

Видання заявляє, що через кілька місяців після голосування, домовленості між певними людьми і Проданом, випливають на поверхню.

Головне, що можна побачити:

  • Призначення директора ЖКГ Володимира Башеля, який нібито провалив конкурс, але все одно був затверджений Проданом;
  • Призначення начальника водоканалу Бориса Максимюка з партії «Рідне місто», замість звільненого з посади Анатолія Чабана;
  • Управління близько шести сотень багатоповерхівок було віддане приватним компаніям, котрі тісно пов’язані з партіями «Рідне місто» і «Народний контроль»;
  • Посади у виконкомі, на які були призначені депутати з фракції «Народний контроль», а саме Антоніна Бабюк;
  • Комунальне підприємство «МіськШЕП»;
  • Департамент містобудівного комплексу.

Як можна зрозуміти, партії, котрі посприяли достроковому звільненню Каспрука, отримали ці «бонуси» від Продана та його команди.

.,.,.,.