П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чернівчани вимагають призначити позачергові вибори міської ради

Сьогодні, 12-го лютого близько 100 чернівчан зібралися під стінами Ратуші, щоб висловити свою громадянську позицію. Також активісти пізніше зайшли до сесійної зали, інформує 0372.ua, повідомляє Уes-chernivtsi.

Своїми плакатами городяни намагалися донести певний меседж і достукатися до депутатів та нинішнього очільника Чернівецької міської ради. Таким чином чернівчани більше не хочуть бути байдужими до того, що відбувається у місті.

В першу чергу чернівчан дістали погані дороги, жахливий вигляд міста, проблеми зі сміттям та міським транспортом, які не хоче вирішувати місцева влада. Все, що роблять депутати на чолі з секретарем міської ради Василем Проданом – дерибанять комунальну власність міста та показово повідомляють про ремонт доріг та зміни на краще, які так і не стаються. Чернівчани прагнуть змінити таку ситуацію та нагадати депутатам для чого вони прийшли на свої місця у сесійній залі. Адже Ратуша – це не клуб за бізнес-інтересами, а місце, де треба працювати на благо міста та чернівчан.

– Раніше такого не було, а зараз із громадським транспортом біда, дороги жахливі, місто розвалюється, – каже чернівчанин Андрій.

Чоловік прийшов під стіни міської ради, бо сподівається таким чином вплинути на міську владу і вірить у позитивні зміни, завдяки своїй активності.

На пікет прийшли і молоді люди і люди середнього та поважного віку. Усім небайдуже те, що коїться у місті, але складається таке враження, що усім, окрім місцевих чиновників та депутатів.

Окремою групою на пікет прийшли у підприємці ринку «Буковинський», які виступають проти передачі в оренду депутату Валерію Чинушу землі ринку. Адже рішенням міської ради йому, не зважаючи на протести людей, таки віддали на 15 років в оренду землю ринку у центрі міста.

Активісти зачитали свої вимоги у сесійній залі:

  1. Повернутися до розгляду питання про передачу Ринку Буковинський Чинушу
  2. Дати оцінку своїй роботі та понести відповідальність за стан міста
  3. Скласти проект рішення та винести його на розгляд про саморозпуск міської ради та звернення до ВР України, щоб призначити позачергові вибори міського голови та депутатів міської ради
.,.,.,.