П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Чернівецькій області визначили Успішну громаду 2021 року

У Чернівецькій області визначили найуспішнішу громаду Буковини 2021 року. Конкурс проводили уже вдруге, минулого року його виграла Новоселицька міська об’єднана територіальна громада. Також на Буковині проводили конкурс “Найкраще село Буковини”, який у 2020 році виграли Шипинці. Далі на yes-chernivtsi.

У 2021 році у Чернівецькій області конкурс “Успішна громада Буковини” виграла Хотинська міська територіальна громада. Друге місце отримала Вижницька міська громада, якій присвоєно звання “Активна”, на третьому місці опинилася Мамаївська сільська громада, яка отримала звання “Перспективна. 

Що отримають громади-переможці у Чернівецькій області

Вижницька міська громада, яка виборола друге місце отримала сертифікат на виготовлення поліграфічної брендованої продукції, Мамаївська громада отримала сертифікат на розроблення бренд-буку. 

Загалом у конкурсі змагалися 20 територіальних громад краю. Всіх учасників конкурсу привітав заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалик. Ковалик вручив голові Хотинської громади, тобто переможцям конкурсу, Андрію Дранчуку відзнаку та подарунки від ОДА та Агенції регіонального розвитку Чернівецької області. Громада отримає сертифікати на розробку бренд-буку і виготовлення поліграфічної продукції та елементи географічного маркування. 

Заступник голови Чернівецької ОДА привітав переможців конкурсу та зазначив, що головним завданням всіх громад в області наразі є бути активними та використовувати кожну можливість для розвитку. Розвиток громади завжди приносить успіх та туристичну привабливість і якщо громада знає як правильно використовувавати свій потенціал, вона неодмінно стане успішною.

Про конкурс “Успішна громада Буковини”

У 2021 році цей конкурс проводять вже вдруге. Ініціатором впровадження такої відзнаки для громад області став голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Змагання серед громад мають на меті підтримати ініціативи територіальних громад області, поширити їхні кращі практики та успішний досвід з реалізації місцевих програм і проєктів розвитку.

Найкращі громади області вибирали за кількома основними критеріями: фінансова спроможність, темпи вакцинації від коронавірусу, надання адміністративних послуг, успішні мешканці та ін. Переможців визначала спеціальна конкурсна комісія.

Більшість громад краю долучилися до участі в конкурсі та гідно представили себе, розповівши про власний потенціал, досягнення та особливості. Такий конкурс не лише дозволяє громадам отримати призи, а й допомагає розповісти про себе на всю область, надихнути інші громади на успіх та прагнення до розвитку. Кожна громада області розповіла про свої здобутки у спортивній галузі, у будівництві доріг, в освіті та інших сферах функціонування. Публікації громад можна знайти на офіційній сторінці Чернівецької обласної державної адміністрації у Фейсбуці під хештегом #успішнагромадаБуковини.

.,.,.,.