Вівторок, 19 Березня, 2024

Арсеній Яценюк: «Каспрук знову стане мером!»

Думку про те, що на наступних виборах в місті Чернівці, жителі знову оберуть мером Олексія Каспрука, якого не так давно Міська Рада позбавила повноважень, висловив Арсеній Яценюк. Лідер політичної партії «Народний фронт» висловив таку думку після візиту на Чернівецьке Віче, що відбувалося не так давно.

Читайте більше новин на “ЧернівціYes“.

Заяву щодо повернення Олексія Каспрука на посаду голови міста Яценюк зробив для телеканалу «Чернівці». Прямий ефір відбувався 8 листопада, передача «Пряма відповідь».

Думка політика полягає в тому, що чернівчани змогли зробити висновки після двох міських депутатських скликань. Дострокове припинення повноважень мера Каспрука – це не перший раз, коли міські депутати приймали подібне рішення. Нагадуємо, що вперше подібне «усунення від посади» було використано ще для міського голови Миколи Федорука.

Яценюк вважає, що, аби подібні випадки не повторювалися, мер має будувати сильну коаліцію та заручитися підтримкою міських депутатів. Тільки сильна партія, на чолі якої буде стояти мер, зможе показати чернівчанам, що місто справді рухається в майбутнє та невпинно розвивається.

Також політик впевнений, що виборча система для місцевого самоврядування, має бути змінена, адже вибори 2015 року пройшли далеко не найкращим чином.  Навіть якщо здавалося, що рейтинговий кандидат прийшов до своєї перемоги, виявлялося, що насправді це не так, оскільки система просто не давала йому цього зробити. Суть полягає в тому, що треба виграти не тільки за рейтингами, а й за партійними списками. Аналогічно ситуація працює і в протилежному напрямкові.

Яценюк також повідомив, що питанням дострокових виборів у Чернівцях займається Верховна Рада.

У будь-якому разі, на наступних виборах усе буде залежати від жителів міста.

.,.,.,.