Четвер, 28 Березня, 2024

«Звільнити Дзедзика!» – вирок НКРЕ, який приховав Каспрук

НКРЕ порекомендувала колишньому мерові Каспруку звільнити з посади попереднього очільника Чернівецького Водоканалу, оскільки той не відповідає вимогам, які передбачає дана посада.

Читайте більше на «ЧернівціYes».

Головний секретар Міської Ради Чернівців Василь Продан дав знати, які обов’язки має виконувати новий очільник «Чернівціводоканалу» Борис Максимюк. Найвагоміша задача – це зменшення кількості витоків. Також Максимюк мусить проконтролювати впровадження масштабного проекту заміни мереж, фінансування якого здійснюється з німецького кредиту.

У телепередачі «Чия правда?», яка транслювалася на каналі «Чернівецький промінь» Василь Продан сказав, що для даного підприємства загалом виділяли близько сотні мільйонів доларів на рік. Така сума є значно більшою, ніж ті, які витрачалися на інші місцеві потреби, як наприклад, ремонт дорожнього покриття, за три або навіть чотири роки. За один день в місті може статися близько сотні витоків, що є колосальною цифрою, оскільки їх ліквідація займе цілий місяць. І це лише за тієї умови, що чергових аварій не відбудеться. Адже можливості «Чернівецького водоканалу» дозволяють проводити ремонтні роботи тільки в п’яти чи шести місцях за день.

Тож головна задача в цьому плані – оптимізація усіх витрат підприємства.

Проданому також було зазначено, що кредит, наданий Німеччиною, взагалі ніяк не був освоєний попередньою владою. На його думку, вагому роль в цьому зіграв достроково усунутий від влади екс-мер Олексій Каспрук.

Призначені колишнім мером керівники погано ставилися до своїх обов’язків, а тому не справлялися з роботою. Одного з них, а саме Сергія Дзедзика, навіть рекомендували звільнити з посади. Але Каспрук, якщо вірити словам Продана, вирішив приховати цей факт від громади.

Варто зазначити, що Продан впевнений у компетентності теперішньому керівникові «Чернівціводоканалу» Борису Максимюку.

.,.,.,.