П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хто з нардепів з Чернівецької області не підтримав запровадження воєнного стану?

Учора у Верховній раді народні обранці обговорювали ситуацію, що склалася в Україні. Нагадуємо, що через ескалацію конфлікту та військову агресію російських військових на Азовському морі президентом, після засідання Ради нацбезпеки та оборони, було запропоновано оголосити тимчасовий військовий стан у деяких областях України, інформують “Уes- chernivtsi” передає acс.cv.ua.
Більшість народних депутатів з Буковини активно підтримали введення воєнного стану в Україні. Проголосували «за» депутати Верховної Ради з Блоку Петра Порошенка “Солідарність”: Іван Рибак, Владислав Севрюков, Богдан Онуфрик, Григорій Тіміш, Марія Матіос, Віктор Король, Сергій Рудик.А от Оксани Продан під час голосування не було. За проголосували депутати з Народного Фронту, які представляють Буковину : Микола Федорук, Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк. Проти були лише два депутати з Буковини, які є членами Опозиційного блоку: Іван Мирний та Михайло Папієв.

Нагадуємо, що воєнний стан хотіли ввести на 60 днів, але згодом вирішили, що поки що ввели лише на 30 днів. Воєнний стан оголосили не в усіх регіонах України, а лише у 10 областях: Луганській, Вінницькій, Сумській, Миколаївській, Харківській, Одеській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій, Донецькій. Воєнний стан запровадили вперше за всю історії Незалежної України. В указі, оприлюдненому на сайті Верховної Ради, йдеться, що воєнний стан вводиться із 14 години 26 листопада.

Водночас, президент підкреслив, що обмежувати права та свободи громадян влада буде лише у випадку наземної російської воєнної агресії.

.,.,.,.