Четвер, 28 Березня, 2024

Івана Мунтяна знову відсторонили від посади голови Чернівецької обласної ради

Термін відсторонення від посади голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна завтра, 4 квітня, мав би дійти до кінця. Проте Вищий антикорупційний суд цього не дозволив. Вчора, 2 квітня, відбулося чергове засідання стосовно клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу для Івана Мунтяна, а саме – його відсторонення від посади. ВАС підтримав клопотання. Повідомляє yes-chernivtsi з посиланням на інформаційне агентство «АСС».

Власне, Іван Мунтян не є головою Чернівецької обласної ради ще два місяці, тобто до 2 червня. Нагадаємо, що його звинувачують у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 400 тисяч доларів від приватного підприємця за надання тому у користування оздоровчий комплекс «Брусниця». Весь лютий відбувалося розслідування у справі, в результаті якого вину чиновника не було доказано, проте слідчі дії не завершили і продовжили ще на місяці.

При цьому Івану Мунтяну оголосили запобіжні заходи, змусили заплатити 10 млн. гривень застави, а також відсторонили від своєї посади, аргументуючи останнє тим, що за час розслідування обвинувачений може використати свої службові повноваження і приховати докази свого злочину.   

.,.,.,.