Вівторок, 19 Березня, 2024

Офіційно! Мунтяна відсторонили від посади голови Чернівецької обласної ради

28 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторно розглядала звернення голови обласної ради Чернівців Івана Мунтяна щодо його звинувачення у вимаганні та одержанні хабара розміром 400 тис. доларів за передання в орендну власність приватному підприємцеві оздоровчого комплексу «Брусниця». Після того, як Мунтян подав апеляцію, її не розглянули у назначений час і перенесли на 28 лютого. Тож про результати роботи ВАС далі розповість yes-chernivtsi.

Власне, слідча прокуратура, яка першочергово займалася справою хабарництва і проводила обшуки у кабінеті голови обласної ради, подала звернення до суду задля усунення Мунтяна з його посади. Під час першого засідання суд не задовольнив прохання. Тож прокурор також подав апеляцію до САП, яку палата розглядала 28 лютого. За результатами її сесії Діючий голова Іван Мунтян став колишнім головою. Його відсторонили від обов’язків до 4 квітня 2020 року.

Такий термін Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду встановила у зв’язку із тим, що строк досудового розслідування по справі триватиме саме до того часу. Таким чином, як стверджує прокурор, у Мунтяна не буде можливості до завершення розслідування використати своє службове становище задля приховання або знищення доказів своєї провини.

Нагадаємо, що незадовго до завершення судового засідання Іван Мунтян виконав запобіжні заходи, які йому призначив суд, а саме – вніс заставу у розмірі 10 мільйонів гривень. Наразі виконувати обов’язки голови Чернівецької обласної ради буде заступник Івана Мунтяна. Депутати ради не приховують свого задоволення цим рішенням, адже навіть на останньому засіданні сесії вимагали, щоб проведенням роботи керував не діючий голова, як того вимагає стандартна процедура, а заступник.   

Вищий антикорупційний суд надалі продовжує судове розбирання у справі отримання неправомірної вигоди. Про подальші результати розслідування буде повідомляти yes-chernivtsi.     

.,.,.,.